Kategorie

Jak správně měřit vložku do dveří

  • Nov 16, 2021
  • Comments: 0

 ako odmerať vložku

 

 

Jak sladit tloušťku rozet s rozměrem bezpečnostní vložky

 

Platí zásada, že cylindrická vložka nesmí přesahovat povrch rozety (nebo jiného povrchového kování na dveřích) o více než 2-3 mm. A to samé platí i opačným směrem – vložka nesmí končit pod povrchem rozety o více než 2-3 mm. Jinak usnadníte případné pokusy o nepovolenou manipulaci.

 

Máte holé dveře bez ničeho?

 

Pokud ještě nemáte na dveřích kování ani vložku, potřebujeme vědět tloušťku dveří od středového šroubu, který upevňuje vložku, směrem k povrchu dveří na obě strany (dovnitř a ven). Výsledek budou 2 čísla v mm (například 21/25). V tomto případě Vám doporučíme rozměr vložky i rozet tak, aby byla dodržena bezpečnost.

 dlžky vložiek

 

Měníte pouze fabku?

 

Chcete-li vyměnit pouze starou vložku za novou, změřte ji od středového šroubu po oba konce (směrem dovnitř a ven). Výsledný rozměr bude například 30/35 mm. Rozměry vložek jsou odstupňovány po 5 mm, což značně usnadňuje měření.

 hrúbka dverí

 

Máte nové dveře s rozetami/kováním, které nechcete měnit?

 

Pokud ve dveřích nemáte vložku, ale rozety nebo jiné kování jsou již na svém místě, potřebujeme vědět rozměr od šroubu po povrch rozet (směrem dovnitř i ven z dveří).

 meranie vložky

 

Prohlédněte si naši nabídku vložek do dveří kliknutím   sem >>>

 

Náš tip: Vložka se demontuje vložením klíče z vnitřní strany dveří a uvolněním středové šrouby, která vložku upevňuje. Najděte polohu klíče, v níž se vložka dá vytáhnout. Pokud vložce stále něco brání, může jít o její ozubený věnec – v tom případě je nutné demontovat i interiérovou část kování.

 

 

klíče, vložky