Kategorie

Jak namontovat madlo na dveře

  • May 22, 2024
  • Comments: 0

Montáž madel na dveře má svá specifika. Pokud jste je delší dobu neměli možnost montovat a vyšli jste ze cviku, určitě oceníte jednoduchý popis správného postupu. Pokud jste madla ještě nemontovali, vyvarujte se nejčastějším chybám při montáži, které by mohly mít za následek nesprávné fungování nebo dokonce poškození.

Následující návod na montáž madla Vám pomůže namontovat madlo tak, aby používání madla splňovalo požadovaná kvalitativní kritéria. Při montáži madla musí rozteč předvrtaných otvorů v podkladovém materiálu korespondovat s roztečí předvrtaných otvorů na madle. Při nesprávném vrtání lze uchycení madla znehodnotit a tím poškodit i podklad, ke kterému je madlo připevněné.

Madla jsou určena na tloušťku dveří min. 20 mm (dřevo, kov), resp. min. 7 mm (sklo).


JEDNOSTRANNÉ UPEVNĚNÍ (KUS)

  1. Vyvrtejte otvor v podkladovém materiálu a upevněte do něj závitovou tyč/šroub. Velikosti otvorů naleznete v návodu nebo na produktové stránce madla podle jednotlivých materiálů dveří.
  2. Zašroubujte bajonet na závitovou tyč/šroub
  3. Nasaďte madlo sloupkem na bajonet a imbusovým klíčem dotáhněte červík ve sloupku

Některé typy madel mohou vyžadovat šroubování závitové tyče do metrického závitu umístěného přímo ve sloupku madla, tedy bez použití bajonetu a červíkových upevňovacích šroubů zmíněných v bodech 2 a 3.



OBOUSTRANNÉ UPEVNĚNÍ (PÁR)

  1. Vyvrtejte otvor v podkladovém materiálu a upevněte do něj závitovou tyč/šroub. Velikosti otvorů naleznete v návodu nebo na produktové stránce madla podle jednotlivých materiálů dveří.
  2. Zašroubujte bajonet na závitovou tyč/šroub
  3. Nasaďte madlo sloupkem na bajonet a imbusovým klíčem dotáhněte červík ve sloupku (na vnitřní straně nebo na obou stranách dveří)

Některé typy madel mohou vyžadovat šroubování závitové tyče do metrického závitu umístěného přímo ve sloupku madla, tedy bez použití bajonetu a červíkových upevňovacích šroubů zmíněných v bodech 2 a 3.



DOPORUČENÍ

Doporučujeme produkt namontovat takovým způsobem, aby nedocházelo k jeho nežádoucímu pnutí a následné deformaci žádného z komponentů. Záruka se nevztahuje na mechanické poškození tvrdým/ostrým předmětem, poškození způsobené neodbornou montáží a také na poškození způsobené ošetřováním povrchu nevhodným způsobem.


VOLITELNÉ PŘÍSLUŠENSTVÍ K VAŠEMU MADLU

  • jednostranné kliky
  • bezpečnostní rozety, interiérové rozety
  • bezpečnostní cylindrické vložky

madlo, madla
Comments: 0
No comments
Leave a Reply

Your email address cannot be published. Required fields are marked*